Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Rada imam jajčka!

Posted by zogca na marec 23, 2008

Danes je za veliko Slovencev velik dan, praznik. V mnogih domovih so na mizi pirhi, potica, šunka in vse drugo, kar na današnji dan sodi zraven. Moj zajtrk bo drugačen. Jedla bom jogurt. Tudi moje kosilo ne bo praznično. S prijateljico bova šli v kitajsko restavracijo na kislo-pekočo juho. In meni to povsem ustreza, kajti zame je to povsem običajen dan. Tudi jaz imam rada jajčka, ampak tista druga. V katerih se ne skriva kokošje, ampak človeško življenje. In, zanimivo, ne moti me, če niso pobarvana.

Vendar priznam … Četudi nisem verna, bi letos in vsa naslednja leta z veseljem pripravila tako velikonočni zajtrk kot velikonočno kosilo. Ne zato, ker bi verjela v tisto, kar naj bi pomenil današnji dan. Vse to bi naredila zaradi tistega, kar je meni pomenila ljubezen do nekoga, ki verjame v tisto, kar naj bi pomenil današnji dan. Kajti tako kot nekateri verjamejo v Boga, jaz verjamem v ljubezen. Vsaj verjela sem. Danes zahvaljujoč njemu ne verjamem več. In nikoli več nobenemu moškemu ne bom verjela, da me ima resnično rad. Kajti nikoli ne bom mogla pozabiti, kako je on od enih do drugih velikonočnih praznikov … Ni samo pogazil vseh obljub, ki mi jih je dajal, da bi si pridobil mojo brezmejno ljubezen. Danes se celo posmehuje meni in temu, da sem mu verjela. Vendar resnično sem. Verjela sem njemu. In verjela sem, da globoko verni ljudje tega, da bodo z nekom ostali do smrti, imeli z nekom družino, otroke … Verjela sem, da globoko verni ljudje tega ne govorijo kar tako. Tjavendan. Da bi v tistem trenutku dobili, kar želijo. Razmišljala sem o tem, da bi mu poslala sporočilo in mu zaželela lepe praznike. Vendar sem se odločila, da tega ne storim. Zakaj bi mu kvarila veselo vzdušje s tem, da bi ga spominjala na to, da je na ta dan, kot vse druge dni, prav zaradi njega in njegovih dejanj nekdo izjemno žalosten?

Zato v Boga verjamem še manj kot lani. Zato ne verjamem več v ljubezen. In zato so zame lepe besede in obljube samo nekaj, kar gre skozi eno uho noter ter takoj skozi drugo ven. Še vedno pa imam rada jajčka. Vsem, ki praznujejo, pa želim lepe praznike!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: